Raudona žuvis yra labai populiari, ypač įvairioms šventėms, tačiau ne visada parduotuvėje galima rasti kokybišką produktą. Labai svarbu nepirkti tokios žuvies “iš rankų” arba turguje, jei prekybininkai neturi atitinkamos licencijos verstis tokia veikla.
Specialistai primygtinai rekomenduoja atkreipti dėmesį į spalvą – ji turi būti vienoda ir be geltonų dėmių. Dažniausiai geltonos dėmės rodo riebalų oksidaciją.
Į ką reikia atkreipti dėmesį?
Raudona žuvis turėtų būti natūralios spalvos – dėl specialios žuvies mitybos spalva gali būti sodresnė. Tačiau jei spalva yra pernelyg ryški ar net rausva, tai gali reikšti, kad buvo naudojami dažikliai.
Taip pat rekomenduojama atidžiau apžiūrėti žuvies paviršių. Raumeninis audinys turėtų būti vidutinio tankumo – be sluoksniavimosi ar pažeidimų.
Taip pat ant žuvies neturėtų būti permatomos plėvelės ir gleivių. Jeigu žuvis taip atrodo, vadinasi ji jau ne pirmo šviežumo.