Konjakas yra labai populiarus alkoholinis gėrimas, kuris dažnai atnešamas į šventes. Nekokybiškas ir neskanus konjakas gali sugadinti visas vakaro linksmybes.
Konjako sudėtis
Prieš pirkdami perskaitykite konjako sudėtį. Gerame gėrime nerasite ingredientų, kurių pradžioje būtų E raidė. Be to, aukštos kokybės konjakas gaminamas iš konjako alkoholio. Jei gėrimo sudėtyje nurodyta, kad jis pagamintas iš grūdų alkoholio arba “EXTRA” kategorijos alkoholio, tai yra nekokybiškas konjakas.
Konjako kaina
Daugiau ar mažiau priimtinos kokybės konjako kaina negali būti mažesnė nei 30 eurų. Pigesnio gėrimo pirkti nereikėtų – didelė rizika nusipirkti nekokybišką gėrimą.
Geras kelerius metus brandintas konjakas gali kainuoti 50-80 eurų ar daugiau. Tik tikri konjako žinovai turėtų pirkti brangius gėrimus, kainuojančius 150 eurų ir daugiau, nes paprastas žmogus vargu ar atskirs tokį gėrimą nuo nebrangaus.
Butelio dizainas
Renkantis iš kelių rūšių konjako, rekomenduojama atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Pirmenybę teikite konjakui, kurio etiketė tolygiai priklijuota. Butelis turėtų būti sudėtingesnio dizaino arba neįprastos formos.
Kamštis
Geras konjakas turi būti sandariai užkimštas kamščiu – tai svarbu norint tinkamai laikyti gėrimą. Jei kamštį butelyje galima lengvai pasukti, geriau gėrimą grąžinti į lentyną. Jauno konjako kamštis gali būti pagamintas iš sintetinės medžiagos, o 4 ir daugiau metų amžiaus gėrimas užkemšamas mediniu kamščiu.
Aromatas
Šią gėrimo savybę galima patikrinti įsigijus. Geras konjakas turėtų būti sodraus ir malonaus kvapo su ąžuolo statinių, kuriose konjakas brandintas, užuomina. Prastos kokybės gėrimas turi aštrų alkoholio kvapą, kuris greitai išnyksta.
Tankis
Bėgant metams konjakas tampa tirštas ir šiek tiek klampus. Kuo senesnis konjakas, tuo lėčiau jis teka taurės šonu. Jaunas konjakas taip pat yra šiek tiek klampus ir ant stiklinės susidaro lašeliai. Nekokybiškas konjakas nepalieka jokių pėdsakų ant stiklo.