Skanios, aromatingos, sultingos ir saldžios uogos yra puikus deserto ingredientas bei puikus vitaminų šaltinis. Tačiau ne visos braškės ant prekystalio yra tokios naudingos. Žmonės, kurie augina braškes, savo derliumi neabejoja, tačiau tie kurie uogas perka parduotuvėse ar turguose kartais bijo įsigyti nekokybišką produktą. Išsiaiškinkime, kaip nusipirkti braškių be chemikalų.
Kaip išsirinkti braškes?
Pirmenybė teikiama sausoms, vienodos spalvos uogoms be puvimo požymių. Be to, atkreipkite dėmesį į dar 3 niuansus.
1. Kuo braškė ryškesnė, tuo joje daugiau vitaminų. Tamsiose uogose yra antocianino pigmento, kuris turi priešuždegiminį poveikį ir kovoja su organizmo senėjimu. Specialistai nepataria pirkti nenatūraliai ryškių ir „blizgančių“ vaisių. Yra tikimybė, kad juose yra cheminių medžiagų.
2. Kvapas yra vienas geriausių ir paprasčiausių būdų rasti kokybišką produktą. Natūralios uogos tikrai maloniai ir gaivinančiai kvepia.
3. Kokybiškų braškių žiedkočiai turi būti žali. Bet jei ant jų yra balta juostelė, tai reiškia, kad braškės buvo apdorotos pesticidais.
Įdomus faktas: jei tarp minkštimo ir žiedkočio yra atstumas, braškė saldi, o jei lapai tvirtai prigludę prie uogos – rūgštoka.