Melionas yra ne tik sultingas, bet ir labai skanus bei saldus vaisius, todėl kiekvienas nori gauti kuo daugiau naudos iš jo. Šie paprasti patarimai padės išsirinkti skanų ir kokybišką melioną, kuriuo galėsite mėgautis namuose. Įtraukite šį gardų vaisių į savo racioną ir mėgaukitės jo sultingumu bei saldumu.
Kaip išsirinkti skanų melioną – visi atsakymai čia
Vienas iš paprasčiausių būdų – naudoti klausą. Bakstelėkite melioną – garsas turi būti gilus ir duslus. Tai reiškia, kad vaisius turi tvirtą vidinę struktūrą ir sultingą minkštimą.
Švelniai užuoskite meliono kvapą. Kvapas turėtų būti malonus, saldus, su lengvomis medaus ir vanilės natomis. Venkite vaisių, kurių aromatas yra įkyrus arba sunkus.
Įvertinkite, ar odelė nėra pažeista, įbrėžta ar dėmėta. Melionas turėtų būti nepažeistas, be jokių pažeidimų požymių.
Papildomos rekomendacijos:
- Nupirktus perpjautus melionus kambario temperatūroje galima laikyti ne ilgiau kaip 5 valandas.
- Melionus šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip 2 dienas. Svarbu įdėti jį į sandarų indą.
- Kad išvengtumėte nepageidaujamų kvapų, laikymui galite naudoti maistinę plėvelę.