Kai kurie patiekalai yra labai paprasti, tačiau gaminami labai retai. Kalbame apie grikių blynus. Jie labai sotūs, skanūs, o kai kurie žmonės juos ruošia net šventėms.
Grikių blynai – sveikiau ir skaniau
Jums reikės:
- grikių miltų – 100 g;
- kvietinių miltų – 100 g;
- vandens – 500 ml;
- cukraus – 2 valg;
- sausų mielių – 2 šaukšteliai;
- druskos pagal skonį.
Kaip gaminti?
- Mieles ištirpinkite 250 ml šilto vandens, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite. Palaukite ko suputos.
- Tada persijokite miltus, išmaišykite ir paruoštą tešlą 40 minučių padėkite į šiltą vietą.
- Tešlos tūris turi padidėti 1,5-2 kartus, po to galima pabarstyti grikių miltų ir gerai išminkyti.
- Dabar galite įpilti apie 125 ml kambario temperatūros vandens ir palikti tešlą pastovėti 30 minučių, tada įpilkite dar 125 ml vandens, išmaišykite ir galite kepti blynus.
- Sakoma, kad seniau prie šventinio stalo vietoj duonos būdavo patiekiami grikių blynai.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi