Vos šaukštelis ar valgomasis šaukštas šviežio imbiero suteiks jam būdingą aštrų skonį, pasižymintį saldžiomis, pipirinėmis ir citrusinėmis natomis vienu metu. Imbieras randamas viso pasaulio virtuvėse įvairiuose saldžiuose ir pikantiškuose patiekaluose.
Kaip nusipirkti šviežio imbiero?
Ieškokite imbiero šaknies su lygia, nesusiraukšlėjusia odele ir “gaivaus, aštraus skonio”. Venkite minkštų ar supelijusių gabalėlių.
Nesubrendęs imbieras yra balkšvas, gana minkštas ir lankstus, su rausvais, neišsivysčiusiais lapeliais, vadinamais pumpurų žvyneliais.
Dėl to, kad jame nėra tvirtų skaidulų, jis tiesiog nepakeičiamas, be to, jo nereikia lupti.
Kaip laikyti šviežią imbierą?
Sandariai supakuotą imbierą šaldytuve galima laikyti iki trijų savaičių. Rekomenduojamas ir kitas laikymo būdas: nuluptą imbierą sudėkite į stiklinį indą su dangteliu ir užpilkite sausu šeriu.
Be to, imbierą galima užšaldyti.
Supjaustykite šaknį 3-4 cm gabalėliais ir sudėkite juos į sandarų maišelį, tada saugiai užšaldykite. Ją galima naudoti tiesiai iš šaldiklio arba atšildyti.
Kaip paruošti šviežią imbierą?
Prieš naudojimą geriausia nupjauti imbiero šaknies galus, nes jie linkę šiek tiek išdžiūti. Žievelę galite nukrapštyti šaukšto krašteliu. Galite naudoti peilį, tačiau tikėtina, kad pašalinsite daugiau minkštimo nei reikia, o jei dirbate su šaldytu gabalėliu, peilis gali nuslysti.
Po to, priklausomai nuo recepto, galite rinktis iš kelių variantų: tarkuoti, pjaustyti griežinėliais arba smulkinti.
Kaip naudoti šviežią imbierą?
Imbiero šaknis naudojama įvairiose pasaulio virtuvėse ir patiekaluose, tiek pikantiškuose, tiek saldžiuose. Dėl savo ryškaus skonio ji kartu su česnaku ir svogūnu yra daugelio azijietiškų patiekalų aromatingo padažo pagrindo dalis. Supjaustytas griežinėliais arba kubeliais jis gali būti užpilu sriubai. Imbiero arbata tinka nusiraminimui, kai nesijaučiate gerai.