Kaip laikyti kopūstus žiemą, kad jie ilgai negestų

Metodas, kurio dėka kopūstai ilgai išliks švieži, skanūs ir traškūs.


Kopūstai

Sodininkams kyla klausimas: kaip laikyti kopūstus žiemą, kad jie nesugestų? Žemiau rasite atsakymą, kurio dėka kopūstai ilgai išliks šviežūs, skanūs ir traškūs.

Šviežūs kopūstai visą žiemą

Norint išlaikyti kopūstus nesugedusius, prieš pirmąsias rudens šalnas reikia nupjauti galvas.

Vieni pašalina žalius lapus, o kiti palieka juos buvusioje vietoje – tai neturi įtakos galiojimo laikui. Taip pat ir su kopūstų galvomis: galima nupjauti iki galo, arba palikti 2-3 cm.

Svarbiausia apžiūrėti derlių, nes daržovės su puvimo požymiais ir vabzdžių paliktais pėdsakais neišsilaikys ilgai.

Kopūsto galva turi būti įdėta į maišelį galva į viršų ir tvirtai surišta virve ar špagatu, o maišelyje turi būti pradurtos apie 4-5 skylutes, kad daržovė galėtų kvėpuoti. Reikėtų palikti kilpą, už kurios vėliau kopūstą pakabinsite rūsyje.

Išeiti iš AMP versijos