Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Paieška
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
2023-02-07 | 13:36
-0 °c
Vilnius
-2 ° Tr
-2 ° Kt
-1 ° Pn
0 ° Št
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą „Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • TV programa
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą „Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • TV programa
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai

Kaip marinuoti kietą mėsą: profesionalių šefų paslaptis

Mindaugas Bružas
2022-12-13, 17:26
Maistas / Gėrimai
A A
0
Kaip marinuoti mėsą

Pasitaiko, kad išvaizdus mėsos gabalas pasirodo visai netinkamas šventiniams mėsos patiekalams ruošti. Kieta mėsa netinka nei šašlykams, nei kepimui ant grotelių. Tačiau yra vienas būdas, kuris kietą mėsą pavers idealia. Čia yra profesionalų paslaptis.

Kaip apdoroti mėsą?

Jei kalbame apie seną jautieną, avieną ar vištieną, tai mėsą marinuoti acte ar garstyčiose ne visada produktyvu. Tokiais atvejais į pagalbą galima pasitelkti tik sodą. Jo pagrindu pagamintas marinatas padeda išsaugoti prieskonių ar žalumynų aromatą ir atsikratyti prastos mėsos kvapo.

Kaip elgtis?

  • Mėsos gabaliukai supjaustomi, o po to apibarstomi soda, 2-3 centimetrų sluoksniu. Mėsa dvi valandas laikoma šaldytuve, o po to soda kruopščiai nuplaunama tekančiu vandeniu.
  • Kietą mėsą, skirtą šašlykams, galima marinuoti su soda. Kepimui reikia ištirpinti vieną arbatinį šaukštelį sodos viename litre mineralinio vandens. Mėsa mirkoma 2 valandas, o po to marinuojama bet kokiu tinkamu būdu.
  • Jei ruošiatės kepti kietą mėsą, į 5 litrus vandens turėsite įpilti ½ arbatinio šaukštelio sodos.

Sodos skonis po tokio marinavimo nebus jaučiamas, net jei mėsa bus kepama keptuvėje be aromatinių ir kvapiųjų priedų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 2 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Žymės: maistasMėsapatarimai
Buvęs straipsnis

Kaip teisingai dėti česnaką į sriubas ir kitus patiekalus: pasirodo klysta kas antras

Kitas straipsnis

Kiek kartų per dieną įkrauti telefoną laikoma norma?

Skaitykite panašius straipsnius

Geriausias maistas pusryčiams - kiaušinis
Maistas / Gėrimai

Trys naudingiausi maisto produktai pusryčiams: ką pataria mitybos specialistė

2023-02-05
Valgymas prie televizoriaus
Maistas / Gėrimai

Maistas + televizorius = antsvoris: kodėl žiūrėdami televizorių mes valgome daugiau

2023-02-05
Kiek cukraus yra vaisiuose
Maistas / Gėrimai

Kuriuose vaisiuose yra mažiausiai cukraus: štai sąrašas

2023-02-05
Kava ir kofeinas
Maistas / Gėrimai

Be kavos: kas atsitiks su kūnu, jei vienam mėnesiui atsisakysite šio populiaraus gėrimo?

2023-02-04
Rodyti daugiau
Kitas straipsnis
Mobiliojo telefono krovimas

Kiek kartų per dieną įkrauti telefoną laikoma norma?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Paieška
Susisiekite redakcija@kaipkada.lt

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą „Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • TV programa
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Eiti į mobilią versiją