Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip marinuoti maistą sūryme? Naujas, tačiau jau pasiteisinęs būdas

1 min. skaitymo

Deja, ne visada pavyksta pasiekti tobulo produkto minkštumo ir švelnumo naudojant marinatą. Tačiau naudojant sūrymą klaidų nebūna.

Kas yra sūrymas? Viskas paprasta – tai vanduo, į kurį įdėta druskos, cukraus ir prieskoninių žolelių.

Kai sūrymas paruoštas, žuvį, mėsą ar paukštieną prieš gaminant reikia panardinti kelioms valandoms. Vanduo prisotina produkto skaidulas, o druska jas suminkština, todėl produktas tampa sultingas ir švelnus.

Pusiau marinato, pusiau sūrymo sudėtyje esančios žolelės ir prieskoniai taip pat turi teigiamą poveikį patiekalo skoniui, o antra, dėl jų patiekalas skaniai kvepia.

Norėdami pasigaminti sūrymą, į litrą vandens įberkite pusantro šaukšto druskos ir porą šaukštų cukraus. Kaip papildomus priedus naudokite rozmariną, česnaką ir imbierą.

Mažus gabalėlius reikės laikyti tirpale tris valandas, didelius – apie parą. Išėmę produktą iš sūrymo, nepamirškite nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

 

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus