Ananasas yra skanus ir sveikas vaisius, kuriame gausu vitaminų ir mineralų. Tačiau kartais ananaso nulupimas gali būti varginantis ir daug laiko reikalaujantis procesas. Tačiau jei žinote keletą paprastų gudrybių, ananasą galite nulupti per kelias minutes.
Palikite supjaustytą ananasą 30 minučių pailsėti kambario temperatūroje. Dėl šio paprasto gyvenimo būdo gudrybės vaisius taps dar saldesnis. O kietąją vaisiaus dalį galima panaudoti šviežioms sultims gaminti.
Kokį ananasą rinktis?
Rinkdamiesi ananasą atkreipkite dėmesį į šiuos požymius:
- Ananaso lapai turi būti žali, tvirti ir lengvai nuplėšiami nuo vaisiaus.
- Prinokusio ananaso žievelė turėtų būti rusvai gelsvos spalvos, kartais su lengvu žalsvu atspalviu. Visiškai rudas ananasas yra pernokęs.
- Paspaudus vaisių, jis turi būti elastingas.
- Vaisius turi būti nepažeistas, nes net ir nedidelis įlenkimas gali sukelti ananaso puvimą iš vidaus.
- Parduotuvėje nepirkite žalių ananasų. Namuose jis niekada neprisirps, kaip bananai.
Ananaso pjaustymas
Šis ananasų lupimo būdas yra paprasčiausias ir greičiausias.
- Nupjaukite ananaso viršų ir apačią.
- Padėkite ananasą vertikalioje padėtyje ir aštriu peiliu nupjaukite žievelę, skaičiuodami nuo apačios į viršų. Taip pat reikia pašalinti vaisiaus “akis”.
- Perpjaukite ananasą išilgai per pusę, tada kiekvieną pusę dar kartą perpjaukite pusiau.
- Nupjaukite kietąją vaisiaus dalį.
- Kiekvieną gabalėlį dar kartą perpjaukite išilgai per pusę, o tada supjaustykite porcijomis.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi