Nulupti ananasą nėra taip sunku, kaip gali atrodyti. Norėdami tai padaryti, pasirinkite prinokusį vaisių ir paimkite aštrų peilį. Kaip nulupti ananasą per 1 minutę ir jį supjaustyti, taip pat kaip gražiai supjaustyti ananasą jo nenulupus – visą tai šiame straipsnyje.
Kaip išsirinkti ananasą: į ką atkreipti dėmesį?
Stenkitės rinktis prinokusius vaisius ir ne tik dėl to, kad jis skanesnis – jį nesunkiai nulupsite paprastu virtuviniu peiliu:
- ananaso „plaukeliai“ turi būti žali, tankūs ir gražūs, lapai tankūs.
- prinokusio ananaso žievelė yra rusvai geltona arba su šiek tiek žalsvu atspalviu, jei visiškai ruda, vadinasi, vaisiai pernokę;
- vaisiai turi būti elastingi, bet ne kieti;
- ant ananaso neturi būti įlenkimų ar pažeidimų – tokie vaisiai viduje jau gali būti supuvę.
Neimkite žalio ananaso – tai ne bananas ir namuose jis neprinoks.
Kaip per 1 minutę nulupti ananasą ir supjaustyti?
Tai lengviausias valymo ir pjaustymo būdas:
- nupjaukite ananaso viršų ir apačią;
- ananasą pastatykite vertikaliai ir nupjaukite odelę – pradedant nuo apačios į viršų, nereikia palikti ananaso „akių“;
- ananasą perpjaukite per pusę išilgai, o po to abi puses išilgai dar į dvi dalis;
- nupjaukite kietą šerdį, iš jos galima gaminti šviežias sultis;
- gautus gabalus vėl perpjaukite išilgai į dvi dalis ir supjaustykite porcijomis.
Patarimas: nuluptą ananasą palikite pusvalandžiui ar valandai kambario temperatūroje – jis taps saldesnis.