Grietinė yra populiarus pieno produktas, naudojamas daugelyje patiekalų. Tačiau dažnai pasitaiko klastočių, kurių sudėtyje yra palmių aliejaus ar kitų nekokybiškų priedų. Kad išvengtumėte klastotės pirkimo, turite žinoti, į ką atkreipti dėmesį rinkdamiesi grietinę.
Perskaitykite sudėtį
Pirmas dalykas, į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį, yra sudėtis. Jei joje yra palmių aliejaus, tai yra klastotė. Palmių aliejus pablogina grietinės skonį ir tekstūrą, be to, yra kenksmingas sveikatai.
Įvertinkite išvaizdą
Natūrali grietinė yra malonaus pieno atspalvio ir vienodos konsistencijos. Klastotės gali būti blyškesnės ar net gelsvos, nevienalytės struktūros.
Grietinės kvapas
Tikra grietinė pasižymi išskirtiniu pieno aromatu. Jei kvapas atrodo keistas, cheminis arba jo visai nėra, vadinasi, tai klastotė.
Patikrinkite, ar grietinėje nėra palmių aliejaus
Yra paprastas būdas patikrinti, ar grietinėje nėra palmių aliejaus. Tam įpilkite šiek tiek grietinės į stiklinę vandens. Jei grietinė ištirpsta arba vandens paviršiuje susidaro riebus sluoksnis, vadinasi, joje yra palmių aliejaus.