Džiovinti grybai yra labai populiarūs, ypač žiemą. Toks produktas gali tapti sriubos, salotų ar kito patiekalo komponentu. Nepamirškite, kad džiovinimas netrukdo grybams išlaikyti svarbių junginių ir mikroelementų savo sudėtyje.
Prieš dėdami džiovintus grybus į puodą ar keptuvę, juos reikia mirkyti. Tačiau kyla natūralus klausimas: „Kur juos mirkyti?“. Pirmas dalykas, kuris ateina į galvą, yra paprastas vanduo. Tačiau patyrę virėjai rekomenduoja tam naudoti kitą skystį.
Į KĄ MIRKYTI DŽIOVINTUS GRYBUS?
Geriausia naudoti pieną, o ne vandenį.
Šiltas pienas suteikia garantiją, kad grybai ne tik atgaus buvusią formą, bet ir įgaus labai įdomų skonį. Valgant patiekalą atrodys, kad pagrindinis ingredientas – švieži grybai. Komponentas skirsis sultingumu, švelnumu ir ryškiu aromatu.