Kad kavos skonis visada maloniai nustebintų, svarbu ne tik įsigyti kokybišką kavą ir laikytis paruošimo technikų, bet ir žinoti keletą gudrybių. Dėl to visada galėsite pamaloninti savo artimuosius originaliu kavos skoniu.
Kokios yra kokybiškos kavos gaminimo paslaptys, kurias turėtumėte žinoti
Kavos pupelės
Daugeliui žmonių mintis pirkti kavos pupeles atrodo nuobodi, tačiau tada gausite pačią geriausią kokybę ir skonį. Gurmanai naudoja smulkiausią malimą, kad gėrimo skonis būtų sodrus ir ryškus.
Vandens kokybė
Jei nenorite sugadinti kavos, nenaudokite vandens iš čiaupo. Išgrynintas vanduo laikomas geriausiu pasirinkimu. Dėl šios gudrybės gėrimo skonis tampa ryškus ir kilnus.
Jūros druska
Šis komponentas leidžia pasiekti idealų skonio balansą, nes gali neutralizuoti nemalonius skonio atspalvius. Nedidelis vidutinio malimo jūros druskos kiekis įdedamas tiesiai į turką prieš gaminant. Įprasta dviem šaukštams maltos kavos paimti ketvirtadalį mažo šaukštelio druskos.
Kakava
Nepakartojamą gėrimo skonį galima išgauti įdėjus kakavos miltelių. Kava pasidarys nepaprastai aromatinga, skani, sodri ir ryški. Kavą ir kakavą geriausia imti lygiomis dalimis.
Šokoladas
Manoma, kad šio priedo pagalba kava taps ne tik skanesnė, bet ir naudingesnė. Jei ruošiate gėrimą iš Arabikos, geriau rinktis kartaų šokoladą. Tačiau Robustos žinovai turėtų atkreipti dėmesį į pienišką šokoladą. Puodeliui kavos užtenka paimti vieną gabalėlį šokolado.