Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pakeisti kepimo miltelius, kad tešla būtų pilna oro ir itin minkšta

1 min. skaitymo

Visi mėgsta šviežiai iškeptus kepinius, tačiau ką daryti, jei pritrūko kepimo miltelių? Yra kelios kepimo miltelių pakeitimo tešloje galimybės, kurias verta panagrinėti išsamiau.

Soda ir actas

Tai klasikinis kepimo miltelių pakaitalas. Ir čia turėtumėte atkreipti dėmesį į teisingą santykį. Jei reikia pakeisti arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, reikia imti 1/4 arbatinio šaukštelio sodos ir pusę šaukšto acto. Šiuos ingredientus reikia sumaišyti.

Kepimo milteliai

Tai kepimo miltelių ir rūgšties mišinys, kuris suaktyvėja maišymo ir kepimo metu. Dozavimas toks pat kaip ir įprastų kepimo miltelių. Patyrę kepėjai jį dažnai naudoja kepimo metu.

Mielės

Skirtingai nei kepimo milteliams, mielėms suaktyvinti reikia laiko. Reikia naudoti sausas arba šviežias mieles pagal receptą, o prieš kepimą leisti joms pakilti iki dvigubo tūrio.

Kefyras arba jogurtas

Pieno produktai taip pat yra kepimo miltelių pakaitalas kai kuriuose receptuose. Jų rūgštingumas padeda tešlą padaryti minkštą ir pilną oro.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus