Visi mėgsta šviežiai iškeptus kepinius, tačiau ką daryti, jei pritrūko kepimo miltelių? Yra kelios kepimo miltelių pakeitimo tešloje galimybės, kurias verta panagrinėti išsamiau.
Soda ir actas
Tai klasikinis kepimo miltelių pakaitalas. Ir čia turėtumėte atkreipti dėmesį į teisingą santykį. Jei reikia pakeisti arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, reikia imti 1/4 arbatinio šaukštelio sodos ir pusę šaukšto acto. Šiuos ingredientus reikia sumaišyti.
Kepimo milteliai
Tai kepimo miltelių ir rūgšties mišinys, kuris suaktyvėja maišymo ir kepimo metu. Dozavimas toks pat kaip ir įprastų kepimo miltelių. Patyrę kepėjai jį dažnai naudoja kepimo metu.
Mielės
Skirtingai nei kepimo milteliams, mielėms suaktyvinti reikia laiko. Reikia naudoti sausas arba šviežias mieles pagal receptą, o prieš kepimą leisti joms pakilti iki dvigubo tūrio.
Kefyras arba jogurtas
Pieno produktai taip pat yra kepimo miltelių pakaitalas kai kuriuose receptuose. Jų rūgštingumas padeda tešlą padaryti minkštą ir pilną oro.