Maltos mėsos kotletams gaminimas naudojant vištų kiaušinius turi neigiamą savybę – mėsa tampa kieta ir ne visai malonaus skonio. Tačiau yra keletas alternatyvių produktų, kuriuos galima naudoti vietoj kiaušinių ir taip pagerinti kotletų kokybę.
Tofu
Mažai kas žino, kad šis neįtikėtinai sveikas sūris gali gerokai pagerinti kotletų kokybę. Tofu yra idealus kiaušinių pakaitalas ir suteikia patiekalui ypatingą skonį. Kotletų tekstūra taip pat taps malonesnė ir sultingesnė.
Sūris
Sūris žinomas dėl savo gebėjimo suteikti kotletams skonio. Kotletus taip pat galite pagaminti be kiaušinių, sumaišę varškę su trupučiu pieno. Šis variantas kotletams suteiks švelnumo ir minkštumo.
Žirnių miltai
Žirnių miltai yra puiki kiaušinių alternatyva kotletams. Jei šio produkto dar neturite, būtinai išbandykite. Kotletus be kiaušinių galite paruošti atskiesdami nedidelį kiekį žirnių miltų vandenyje. Šis variantas kotletams suteiks sultingo ir natūralaus skonio.