Mėsos kukuliai yra viena iš kotletų alternatyvų, kuriuos daugelis žmonių gamina gan dažnai. Be to, šis mėsos patiekalo variantas turi daug privalumų. Mėsos kukuliai yra minkštesni, sotesni ir net skanesni.
Kaip gaminti klasikinius mėsos kukulius
Ingredientų sąrašas:
- 800 g mėsos (geriausia riebesnės kiaulienos);
- du svogūnai;
- du šaukštai natūralios pomidorų pastos;
- pusė stiklinės ryžių;
- kiaušinis;
- pusantros stiklinės vandens;
- druskos ir prieskonių.
Gaminimo procesas:
- Pirmiausia reikia išvirti ryžius. Jų nereikia išvirti pilnai, tačiau nerekomenduojama jų dėti į maltą mėsą, kai jie yra drėgni. Geriausias variantas yra – pusiau išvirę ryžiai.
- Dabar pradėkime dirbti su mėsa. Sudėkite ją ir svogūną į mėsmalę ir sumalkite iki vientisos masės. Įberkite druskos ir reikiamų prieskonių.
- Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite ryžius.
- Virėjai pataria suplakti / padaužyti maltą mėsą.
- Suformuokite kukulius.
- Įkaitinkite keptuvę. Kepkite, kol atsiras plutelė. Sumaišykite pomidorų pastą su vandeniu ir supilkite į keptuvę. Tada sumažinkite ugnį ir virkite keturiasdešimt minučių.
- Patiekdami galite naudoti šviežias žoleles.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi