Paprastai tariant, „Americano“ yra ne kas kita, kaip espresso su papildomu vandens kiekiu. Namuose paruošti tikrą „Americano“ visai nesunku.
Ruošiame “Americano” kavą
Štai ko jums reikės:
- 60 ml filtruoto vandens (vandens tūrį galima reguliuoti savarankiškai);
- 2 arbatinių šaukštelių maltos arabikos;
- cukrus – pagal skonį.
Supilkite arabiką į įkaitintą turkišką kavinuką, tada užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, tačiau per toli neikite – po kurio laiko būsimojo gėrimo paviršiuje susidarys putos. Turėtumėte išmaišyti šią putą ir toliau ruošti kavą. Operaciją reikia pakartoti dar du kartus.
Jūsų užduotis – neleisti gėrimui užvirti. Palaukite, kol susidarys tankios putos, tada išjunkite ugnį. Nukelkite nuo viryklės, tada į pašildytą puodelį įpilkite karšto vandens – tiek, kad liktų vietos espresso kavai.
Belieka į puodelį supilti kavą iš turkiško kavinuko, įberti reikiamą kiekį cukraus, ir galima mėgautis aromatingu gėrimu.