Kečupas tapo neatsiejama mėsos, daržovių ir makaronų patiekalų dalimi. Tačiau jo nebūtina pirkti, galite pasigaminti patys namuose. Pateikiame naminio kečupo be krakmolo ir dažiklių receptą.
- Pomidorai – 3 kilogramai;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Česnakai – 1 galva;
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- Cukraus – 3 valgomieji šaukštai;
- Garstyčių milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- Paprikų mišinys – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- 1 lauro lapas;
- 70 % acto – 1/4 arbatinio šaukštelio;
Paruošimas:
- Pradėkite ruošti ingredientus: nuplaukite pomidorus, nulupkite česnakus ir svogūnus. Pomidorus nulupkite, o tada daržoves supjaustykite ketvirčiais, kad būtų lengviau jas permalti per mėsmalę.
- Sudėkite pomidorus virti. Kai jie užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių.
- Verdant paviršiuje susikaups skaidrus skystis, kurį reikia pašalinti, kad kečupas gautųsi tirštas.
- Tada leiskite masei atvėsti. Atvėsusią pomidorų masę sumalkite blenderiu. Tada pertrinkite ją per sietelį, kad pašalintumėte sėklas ir likusią odelę.
- Perkoštą pomidorų masę grąžinkite į puodą. Sudėkite lauro lapą, prieskonius, druską, cukrų ir actą. Vėl virkite 7-10 minučių.
- Tada išimkite lauro lapą. Paruoštą kečupą supilkite į iš anksto paruoštus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
- Dabar turite nuostabų naminį kečupą. Jį galite naudoti su mėsa, daržovėmis, makaronais ir daugeliu kitų patiekalų. Mėgaukitės!