Skanus braškių vynas pasirodė dar 1745 m. Tačiau populiarumą jis įgijo tik dabar. Toks alkoholinis gėrimas išsiskiria išskirtiniu skoniu ir aromatu. Rasti jį parduotuvėje gana sunku. Kadangi tuoj prasidės uogų sezonas, siūlome skanius naminio braškių vyno receptus.
Kaip pasigaminti naminį vyną iš braškių?
Ingridientai
- braškės – 3 kg;
- cukrus – 2 kg;
- vanduo – 3 l;
- tamsios razinos – 100 g.
Virimo būdas
- Braškes gerai nuplaukite po vandeniu. Būtinai nuvalykite uogas.
- Švarios braškės turi būti sutrintos rankomis iki vientisos tyrės.
- Atskirame puode įkaitinkite vandenį, suberkite 1 kg cukraus ir maišykite, kol ištirps.
- Braškių tyrę užpilkite cukruotu vandeniu.
- Suberkite razinas ir išmaišykite.
- Uždenkite indą marle ir palikite tamsioje vietoje 5-7 dienas.
- Temperatūra, kurioje vynas laikomas, turėtų būti apie 17 laipsnių.
- Per šį laikotarpį vynas turi būti maišomas medine mentele 1-3 kartus per dieną.
- Po kelių dienų pasirodys fermentacijos požymiai.
- Per 5-7 dienas išleiskite sultis per marlę ir išspauskite minkštimą, jo mums nebereikės.
- Supilkite sultis į stiklinį indą ir įpilkite 0,5 kg cukraus.
- Ant talpyklos uždėkite specialų sandariklį vynui.
- Padėkite vyną atgal į vėsią, tamsią vietą 5 dienoms.
- Po 5 dienų įberkite 0,25 kg cukraus.
- Pasibaigus fermentacijos laikotarpiui, turėtų atsirasti tirštos nuosėdos. Nupilkite per vamzdelį be nuosėdų ir gausite jauną braškių vyną.