Ledų gamyba namuose – tai smagus ir sveikas užsiėmimas, kuris leis mėgautis gardžiu desertu. Šis skanėstas ypač patiks vaikams. Ledai yra vienas populiariausių vasaros desertų. Pasinaudokite šiuo receptu ir palepinkite savo artimuosius naminiu skanėstu.
Naminių ledų receptas
Ingredientai:
- 400 mililitrų riebios 30-36 proc. grietinėlės;
- 200 mililitrų pieno;
- 65 gramai cukraus.
Paruošimas:
- Į puodą supilkite pusę grietinėlės (maždaug 200 mililitrų), suberkite cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol cukrus ištirps.
- Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite turinį į indą (jei neturite ledų gaminimo aparato, geriausia naudoti tokį, kuris lengvai tilptų į šaldytuvą, o vėliau – į šaldiklį.
- Į pašildytą grietinėlę ir cukrų supilkite likusią grietinėlę ir cukrų, likusį pieną ir kruopščiai išmaišykite, galite naudoti plaktuvą arba mikserį.
- Atvėsusią masę supilkite į ledų gaminimo aparatą ir vadovaukitės įrangos gamintojo nurodymais. Jei neturite specialaus prietaiso, įdėkite indą į šaldiklį ir maišykite kas 30 minučių.
- Maždaug po 3-4 valandų ledai bus paruošti.
Drąsiai eksperimentuokite su skoniais įmaišydami įvairių mišinių, pavyzdžiui, smulkintų sausainių, šokolado drožlių, riešutų ar vaisių tyrės. Jei norite kreminės tekstūros, dalį riebios grietinėlės galite pakeisti nenugriebtu pienu. Naminių ledų gamyba – puikus būdas mėgautis mėgstamu desertu.
Daugiau desertų receptų rasite čia: Desertai