Tokį skanėstą arbatai gali pasigaminti net pradedantysis. Procesas labai paprastas ir nereikalauja papildomų žinių apie maisto gaminimą. Tešlai paruošti reikės ypač įprastų produktų.
Meduolių tešla
6-8 porcijos
Reikės:
- miltų – 400 g;
- cukraus – 100 g;
- pieno – 100 ml;
- augalinio aliejaus – 50 ml;
- kiaušinių – 3 vnt.
Meduoliams gaminti taip pat patartina naudoti kai kuriuos papildomus ingredientus. Pavyzdžiui, skonis bus ryškesnis, jei įdėsite 50 g kakavos miltelių.
Kepimo milteliais galite pagerinti tekstūrą ir padaryti meduolius purius. Užteks vos 5-10 g.
Kaip gaminti?
- Iš anksto iš šaldytuvo išimkite pieną ir kiaušinius. Jie turėtų būti kambario temperatūros.
- Persijokite miltus.
- Tada sudėkite visus ingredientus ir kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
- Iškočiokite tešlą. Naudodami stiklinę arba specialią formą išpjaukite būsimus meduoliukus.
- Kepkite skanėstus įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių) apie 20-25 minutes.
Į meduolių tešlą galite įdėti įvairiausių priedų, pavyzdžiui, džiovintų vaisių, kakavos, cinamono, džiovinto imbiero ir t.t. Meduoliams taip pat galite panaudoti cukraus glajų.