Štai puiki proga dar kartą nustebinti svečius su geru obuolių štrudeliu. Šis štrudelis pakerės jus savo skoniu. Tai vienas geriausių receptų.
Štrudeliui reikės:
- lavašas – 1-2 lakštų;
- obuolių – 5 vnt;
- cukraus – 6 šaukštus;
- sviesto – 50 g.;
- malto cinamono – 1 šaukštelis;
- kiaušinis – 1 vnt;
- citrinos sultys – 2 šaukštai.
Kaip gaminti:
- Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite plonais griežinėliais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su cukrumi, tada sudėkite obuolius ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol jie suminkštės.
- Baigiant virti apibarstykite cinamonu, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
- Kol obuoliai aušta, aptepkite lavašus plaktu kiaušiniu ir ant jo sudėkite obuolius, šiek tiek atsitraukdami nuo kraštų.
- Suvyniokite lavašą į ritinėlį, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, viršų patepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi