Kas nemėgsta koldūnų? Tačiau jų gaminimo procesas kai kuriems žmonėms atrodo varginantis. Galbūt dėl šios priežasties daugelis namų šeimininkų retai vaišina savo artimuosius šiuo patiekalu.
Bet štai ką turime pasakyti: jei į miltus kai ko įmaišysite, gaminimo procesas taps malonus ir tikrai galėsite pamiršti bet kokius rūpesčius.
Šis būdas tinka tiek saldiems, tiek sūriems įdarams. Kartu gaminimo procesas yra gana greitas ir paprastas.
Mums reikės:
- kefyro (500 g),
- sodos (šaukštelis),
- druskos (šaukštelis) ir miltų (800 g).
Visus šiuos ingredientus sumaišome ir minkome tešlą apie 5 minutes (daugiau miltų dėti nereikia).
Iš šios tešlos pagamintus koldūnus galima virti vandenyje arba virti garuose.
Įdarui tinka raudonieji serbentai, mėlynės, vyšnios, braškės (į kiekvieną koldūną galima įberti šiek tiek cukraus).
Įdarui taip pat galima naudoti bulves su žolelėmis, bulves su grybais, kepenėles su svogūnais.