Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip patiekaluose pakeisti bulves: 4 sveikesnės alternatyvos

1 min. skaitymo

Kuo pakeisti bulves įvairiuose patiekaluose, į pirmą vietą iškeliant naudą sveikatai ir įvairius kulinarinius sprendimus. Sužinokite, kokias alternatyvas galite naudoti.

Žiediniai kopūstai

Žiediniai kopūstai yra universali daržovė, kurią galima naudoti kaip mažai angliavandenių turintį bulvių pakaitalą įvairiuose patiekaluose. Galite pasigaminti žiedinių kopūstų košę, garuose arba virdami žiedynus, o tada juos sutrinti su trupučiu sviesto ir prieskoniais.

Kitas būdas – žiedinius kopūstus iškepti, kad jie taptų aromatinga ir maistinga keptų bulvių alternatyva, išlaikant panašią tekstūrą ir skonį.

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės yra maistingas ir skanus įprastų bulvių pakaitalas daugelyje patiekalų. Iš jų galima gaminti bulvytes arba bulvių košę.

Ropės ir bruknės

Ropės ir bruknės yra šakniavaisiai, kuriuos galima naudoti kaip bulvių pakaitalą įvairiuose receptuose. Juos galima virti, trinti, kepti arba naudoti duonai gaminti.

Ankštinės daržovės

Ankštinės daržovės, pavyzdžiui, avinžirniai, lęšiai ir pupelės, gali būti naudojamos kaip maistingas ir daug baltymų turintis bulvių pakaitalas įvairiuose patiekaluose. Juos galima naudoti sriuboms ir troškiniams vietoj bulvių, taip suteikiant patiekalams sotumo ir maistingumo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus