Nepaisant to, kad bulvytės toli gražu nėra pats sveikiausias patiekalas, jos turi daug gerbėjų visame pasaulyje. Jei esate vienas iš jų, pabandykite tokias bulvytes pasigaminti namuose – jos bus tokio pat skonio kaip ir patiekiamos greitojo maisto restoranuose, tačiau, kitaip nei pastarosios, bus daug sveikesnės.
Gaminame skaniausias pasaulyje bulvytes
- Taigi, pirmiausia, žinoma, daržoves reikia nuskusti, tada nuplauti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Stenkitės, kad visos juostelės būtų vienodo dydžio – tik taip jie iškeps tolygiai.
- Tada bulvių griežinėlius patrinkite popieriniais rankšluosčiais, kad atsikratytumėte drėgmės pertekliaus, ir išdėliokite vienu sluoksniu ant pjaustymo lentelės, tada įdėkite juos į šaldiklį 1-1,5 valandos.
- Tuo metu galite pradėti ruošti miltus su prieskoniais, kurį sudaro 3 šaukštai miltų, šiek tiek druskos ir juodųjų pipirų. Jei įmanoma, vietoj kvietinių miltų naudokite kukurūzų miltus.
- Supilkite mišinį į maišelį. Į tą patį maišelį sudėkite šaldytas bulves, tada maišelį gerai pakratykite, kad miltai padengtų bulvių gabalėlius iš visų pusių.
- Sudėkite bulves ant kepimo popieriaus išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 minučių arba kol apskrus.