Kaip prižiūrėti kambarinius augalus žiemą?


Žiemą dauguma kambarinių augalų negauna reikiamo šilumos ir šviesos kiekio. Todėl būtina atkreipti dėmesį į tai, kaip prižiūrėti augalus šaltuoju metų periodu. Turime keletą patarimų, kaip išlaikyti savo mėgstamus augalus geros formos visą žiemą.

Mažiau laistykite augalus

Šaltuoju metų laiku kambarinius augalus reikėtų laistyti kur kas mažiau – taip yra ir dėl sumažėjusios aplinkos temperatūros, ir dėl pačių augalų vidinio laikrodžio.

Žiemą lėtina medžiagų apykaitos procesus, jiems reikia daug mažiau maistinių medžiagų. Pavyzdžiui, kaktusams žiemą vandens visiškai nereikia. Kitus augalus reikia laistyti 2-3 kartus rečiau.

Kambarinių augalų priežiūra žiemą

Reguliariai purkšti

Nepaisant to, kad laistymo reikia mažiau, augalų lapus ir žiedus verta purkšti dažniau. Ypač dažnai tai reikėtų daryti gėlėms, kurios yra šalia radiatorių – taip stiprus karštis nepažeis lapų ir neišdžiovins stiebų.

Sureguliuokite gėlių apšvietimą

Žiemą dienos šviesos valandos žymiai sumažėja, o tai gali neigiamai paveikti augalų vystymąsi. Kol lauke yra šviesu, augalus galite padėti ant palangės, taip jie gaus daugiau vitamino D.

Kad kambariniai augintiniai jaustųsi gerai ir nekentėtų nuo šviesos trūkumo, virš jų galite pastatyti dienos šviesos lempas.

Išeiti iš AMP versijos