Marinuotus svogūnus geriausia dėti į salotas: tokiu atveju patiekalas suteiks tikrą malonumą. Tačiau ši daržovė naudinga ne tik salotoms, ji taip pat puikiai tinka užkandžiams ar yra geras sumuštinių komponentas.
Kaip pasigaminti tobulus marinuotus svogūnus?
Reikės:
- pusė kilogramo svogūnų;
- pusė stiklinės vyno acto ir tiek pat vandens;
- penki pipirų grūdeliai;
- pusė nedidelio šaukšto druskos;
- pusė stiklinės cukraus.
Kaip gaminti:
- Supjausčius svogūną, jį reikia sudėti į indą.
- Tada pradėkite ruošti marinatą. Puode sumaišykite likusius ingredientus – vyno actą, vandenį, cukrų, cukrų, pipirus, druską.
- Kai tik užvirs, nuimkite skystį nuo viryklės ir supilkite į indą su svogūnais.
- Uždenkite dangčiu ir padėkite svogūnus į šaldytuvą 24 valandoms.