Pasiruoškite Šv. Kūčioms iš anksto: kaip sumalti aguonas?


Aguonų pieno gaminimas ir aguonų malimas

Norint pagaminti aguonpienį, pirmiausia reikia aguonas suminkštinti ir sumalti. Tai galima padaryti dviem būdais.

Agluonpienis – tradicinis lietuviškas gėrimas, gaminamas iš aguonų, vandens ir cukraus. Tai saldus, aromatingas ir maistingas gėrimas, kuris dažnai patiekiamas su blynais, sausainiais ar pyragu.

Pateikiame trumpą instrukciją kaip sumalti aguonas.

Pirmasis variantas:

  1. Nuplikykite aguonas karštu vandeniu;
  2. Sumalkite aguonas mėsmale.

Antrasis variantas:

  1. Nuplikykite aguonas karštu vandeniu;
  2. Sumalkite aguonas kavamale.

Ant sumaltų aguonų pilamas pienas ir dedama cukraus pagal skonį. su kūčiukais – pats geriausias pasirinkimas.

Išeiti iš AMP versijos