Kiaušiniai yra vienas populiariausių patiekalų – ypač populiarus keptas variantas. Kiekvienas virtuvės šefas turi savo kiaušinių įmušimo būdą – dauguma jų naudoja peilį arba kitą metalinį ir plokščią daiktą.
Virtuvės šefai tikina, kad naudoti peilį nėra geriausias pasirinkimas, nes viršutinį lukštą galima pažeisti taip, kad lukšto likučiai pateks į baltymą.
Taigi išsiaiškinkime, kaip teisingai įmušti kiaušinį.
Kaip įmušti kiaušinį, kad neliktų lukšto likučių?
Akivaizdžiausias būdas – naudoti plokščią lėkštę, stalą ar kitą plokščią paviršių. Taip pat galite naudoti neaštrius kampus, pavyzdžiui, keptuvės kraštą arba metalinę lėkštę.
Pagrindinė virėjo užduotis – sukurti nedidelį įtrūkimą, kad turinį būtų galima supilti į keptuvę ar indą be lukšto likučių. Reikėtų pažymėti, kad net jei į patiekalą pateks šiek tiek lukšto, jis nepadarys didelės žalos skrandžiui ar virškinimui.