Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Paieška
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
2023-01-27 | 08:10
-1 °c
Vilnius
-2 ° Št
-2 ° Sk
1 ° Pr
-1 ° An
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą „Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • TV programa
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą „Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • TV programa
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai

Kaip teisingai kepti svogūnus: naudingi patarimai apie kuriuos nežinojote

Mindaugas Bružas
2022-12-15, 19:09
Maistas / Gėrimai, Patarimai
A A
0
Kaip teisingai kepti svogūnus

Kepti svogūnai – svarbus komponentas, naudojamas ruošiant įvairius patiekalus ir gerinantis jų skonį. Jį paruošti labai paprasta ir greita, bet svarbiausia neperkepti svogūno. Kepimui dažniausiai naudojami svogūnai arba poro šaknis. Skrudintas jis įgauna auksinę spalvą, būna švelnus ir saldaus skonio.

Kaip kepti svogūnus – patarimai

Svogūnai gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje

Prieš kepdami svogūnus reikia juos nulupti ir nupjauti uodegą. Jie supjaustomi kubeliais, žiedais arba pusžiedžiais.

Apkepkite keptuvėje. Vienai galvai naudokite maždaug 2–2,5 šaukšto aliejaus. Aliejus turi būti rafinuotas ir gerai įkaitintas.

Kepkite svogūną iki auksinės rudos spalvos penkias ar septynias minutes, visą laiką maišydami. Svogūną reikia pasūdyti kepant, kai jis tampa auksinės spalvos, o tada keptuvę uždengti dangčiu.

Jei reikia pakepinti svogūną, kad jis būtų saldus, kepimo metu užtenka įdėti šiek tiek cukraus. Vieno šaukšto užtenka maždaug 5 svogūnams. Tuo pačiu, siekiant skonio balanso, svarbu nepamiršti šiek tiek druskos.

Verta paminėti, kad pasauliniu mastu nėra labai svarbu, kokiame aliejuje geriau kepti svogūnus, viskas priklauso tik nuo užsibrėžtų tikslų.

Kad svogūnas taptų skaidrus, jį reikia kepti labai trumpai – kelias minutes, kol iš jo išgaruos drėgmė. Nepamirškite nuolat maišyti ir laiku nuimti nuo ugnies. Jei persistengsite, jis jau pradės įgauti auksinį atspalvį.

Beje, dar vienas naudingas patarimas, kaip kepti svogūnus, kad nebūtų kvapo. Norėdami tai padaryti, į beveik paruoštą keptą svogūną galite įpilti vieną ar du šaukštus vyno. Alkoholis greitai išgaruos, o aromatas taps daug malonesnis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 2.5 / 5. Balsų skaičius: 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Žymės: maistaspatarimai
Buvęs straipsnis

Virusologai papasakojo, ar prasminga dėvėti medicinines kaukes gripo protrūkio metu

Kitas straipsnis

Energetikos krizė Europoje: Kaip taupyti elektrą ir šilumą namuose?

Skaitykite panašius straipsnius

Kavos dėme ant baltų drabužių
Patarimai

Kaip pašalinti kavos dėmes nuo baltų drabužių: patikimi metodai

2023-01-26
Jūros gėrybės
Maistas / Gėrimai

Įrodyta, kad jūros gėrybės yra naudingos apsaugant nuo inkstų ligų

2023-01-26
Kur dėti rūbų pakabas
Patarimai

Neišmeskite senų rūbų pakabų: 5 įdomios idėjos, kaip jas panaudoti dar kartą

2023-01-26
Alkoholio draudimas
Maistas / Gėrimai

Įvardinti gėrimai, kurie sukelia nutukimą ir padidina pilvą

2023-01-25
Rodyti daugiau
Kitas straipsnis
Elektros taupymas

Energetikos krizė Europoje: Kaip taupyti elektrą ir šilumą namuose?

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Paieška
Susisiekite redakcija@kaipkada.lt

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą „Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • TV programa
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Go to mobile version