Liepžiedžių arbatoje gausu fitoncidų, taninų, vitaminų A, C, flavonoidų, eterinio aliejaus, kalcio, geležies ir magnio. Ši arbata labai naudinga, nes turi antipiretinių ir priešuždegiminių savybių. Nuovirai taip pat vartojami kaip atsikosėjimą lengvinanti, tulžį varanti, skausmą malšinanti, spazmus mažinanti ir tonizuojanti priemonė.
Liepžiedžių arbata bus naudinga organizmui, jei bus tinkamai paruošta. Siekiant išsaugoti kuo daugiau vitaminų, lakiųjų eterinių aliejų ir kitų veikliųjų medžiagų, šios arbatos nereikėtų virti verdančiu vandeniu.
Kaip paruošti liepžiedžių arbatą?
Sausų liepų žiedų neužpilkite verdančiu vandeniu, optimali arbatos virimo temperatūra yra 90-95 laipsniai. Vienam litrui vandens užvirinti vidutiniškai užtenka 4-6 valgomųjų šaukštų sausų žiedynų. Geriausia naudoti keramikinį arba molinį arbatinuką storomis sienelėmis. Arbatinuką galite apvynioti kuo nors šiltu ir palikti 15-20 minučių pastovėti. Jei norite, paruoštą gėrimą galite perkošti ir į jį įdėti šaukštelį medaus.