Šaldymas paprastai yra vienas paprasčiausių maisto paruošimo būdų. Nereikia sugaišti daug laiko, o vitamininių produktų nauda išlieka. Tačiau pasitaiko, kad po atitirpinimo uogos ir daržovės praranda savo išvaizdą ir virsta košėmis. O skonis tampa ne toks koks turėtų būti. Tačiau to galima išvengti, jei nepadarysite vienos klaidos.
Kaip teisingai užšaldyti vaisius ir daržoves?
Daugelis žmonių, nuplovę uogas ar daržoves, iš karto sudeda jas į maišelius ir įmeta į šaldiklį. Tačiau šis būdas paprasčiausiai viską sugadina.
Darykite tai teisingai. Pirmiausia nuplaukite vaisius ir nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Tada sudėkite juos ant padėklo išdžiūti.
Įdėkite uogas ar daržoves į šaldiklį ir palaukite dvi valandas. Taip bus pašalintas drėgmės perteklius.
Dabar galite sudėti į maišelius ir grąžinti į šaldiklį.
Ko dar turėčiau nepamiršti šaldant?
Šviežias ir nuplautas uogas, vaisius ir daržoves užšaldykite iš karto po to, kai jas nuskynėte arba nusipirkote.
Didesnius vaisius padalykite į gabalus.
Atminkite, kad šaldytus produktus galima laikyti iki 12 mėnesių.