Kaip virti ar kepti mėsą, kad ji netaptų kieta lyg akmuo?


Minkšta mėsa

Kai kurie šefai mano, kad ne duona, o mėsa yra visko raktas, todėl iš šio produkto nuolat ruošiami įvairūs patiekalai. Mėsa yra baltymų šaltinis, todėl šis produktas tikrai svarbus mūsų mityboje.

Problema

Šeimininkės dažnai susiduria su problema: iškepta ar išvirta mėsa pasirodo kieta, o tai turi įtakos skoniui ir bendram patiekalo įspūdžiui.

Patyrę kulinarai įvardijo vieną veiksmą, dėl kurio galima pasiekti tokį rezultatą.

Virėjų klaida

Kad išvirta ar iškepta mėsa būtų minkšta ir skani, jos negalima sūdyti iki virimo, kepimo pabaigos. Jei pasūdysite mėsą kepimo pradžioje, mėsos paviršiuje neliks skysčio. Būtent dėl ​​to jūsų mėgstamas patiekalas taps kietas lyg akmuo.

Tobulas marinatas mėsai

Kad orkaitėje kepta mėsa būtų kuo rausvesnė ir patrauklia plutele, reikia naudoti tinkamą marinatą. Tai granatų sultys ir medus, atskiestas vynas, konjakas arba vanduo.

Išeiti iš AMP versijos