Kaip virti kiaušinius, kad lukštas nesutrūkinėtų: tik patikrinti metodai


Ieškote tobulo kietai virtų kiaušinių, kuriuos būtų lengva nulupti, recepto? Surinkome geriausius būdus, kaip virti kiaušinius, kad jie nesutrūkinėtų. – būtinas Velykinio krepšelio elementas. Kai gaminant jie sutrūkinėja, tai gali sugadinti visą velykinę nuotaiką. Kaip to išvengti – skaitykite toliau.

Kaip virti kiaušinius be įtrūkimų lukšte?

Į puodą nedėkite per daug kiaušinių. Kiaušiniai neturi liestis vienas prie kito, kol vanduo verda. Jei naudojate nedidelį puodą, vienu metu nevirkite daugiau nei 3–4 kiaušinių. Jei verdate daugiau kiaušinių, naudokite didesnį puodą arba virkite porcijomis.

Arbatinis šaukštelis druskos gali veiksmingai apsaugoti nuo kiaušinių įtrūkimų gaminimo metu. Užpildykite puodą vandeniu, padėkite ant ugnies ir įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos. Kai užvirs, atsargiai įdėkite kiaušinius į puodą ir virkite 10 minučių.

Į vandenį, kuriame bus verdami kiaušiniai, reikia įlašinti kelis lašus citrinos sulčių arba acto. Tai taip pat padės tobulai išvirti kiaušinius.

Dar vienas geras būdas, kad verdant neįtrūktų lukštas, yra atsargiai adata įdurti apvalų kiaušinio galą – ten yra oro burbuliukas. Virimo metu oras iš ten pasišalins.

Kiaušinių laikymas šaldytuvo durelėse

Kodėl virimo metu kiaušiniai sutrūkinėja?

Dažniausia priežastis – ką tik iš šaldytuvo ištraukti šalti kiaušiniai. Staigus temperatūros skirtumas reiškia, kad kiaušinio lukštas beveik neabejotinai sprogs. Norėdami to išvengti, kiaušinius geriau išimkite iš šaldytuvo likus 30 minučių iki virimo.

Teisingas kiaušinių virimo būdas

  1. Puodą iki pusės pripildykite vandeniu ir padėkite ant ugnies.
  2. Įpilkite po arbatinį šaukštelį druskos, acto ir užvirinkite vandenį.
  3. Įsitikinkite, kad kiaušiniai yra kambario temperatūros.
  4. Atsargiai įdėkite kiaušinius į puodą ir uždenkite dangčiu.
  5. Leiskite kiaušiniams virti 6 minutes, jei norite skysto trynio, 8 minutes, jei norite vidutiniškai išvirto trynio, ir apie 10–12 minučių, jei norite, kad trynys būtų idealiai išviręs.
  6. Verkite ant vidutinės ugnies.
  7. Dabar greitai perkelkite kiaušinius į dubenį su šaltu vandeniu ir palikite mirkti apie 3-4 minutes.
Išeiti iš AMP versijos