Patiekalas iš vištienos kepenėlių jau nenuvils kartumu, o džiugins maloniu skoniu. Daugelis žmonių atsisako valgyti iš vištų kepenėlių pagamintą maistą dėl kartaus jų skonio. Tikrų maisto mėgėjų tai nesustabdo, tačiau valgantieji lėkštę atstums ir jos turinio nepalies.
Karčios vištų kepenėlės
Kepenėlės būna karčios dėl to, kad apdorojimo metu buvo pažeista tulžies pūslė. Su šia problema yra gan susiduriama.
Nemalonų skonį galima panaikinti. Nevirtas ir nekeptas vištų kepenėles reikia mirkyti piene. Jos tiesiog supilamos į dubenį, ir kepenėlės visiškai panardinamos į prieną. Mirkykite produktą apie 10-30 minučių. Viskas priklauso nuo kepenėlių dydžio. Pienas ne tik neutralizuoja kartumą, bet ir suteikia būsimam patiekalui subtilios tekstūros.
Kai kurie žmonės kepenėles troškina piene. Tai suteikia gaminiui subtilesnį skonį ir aromatą.
Kepenėlių mirkymas sūriame vandenyje tai pat gali padėti. Kepenėles skystyje reikia palaikyti 15-20 min., o vėliau galima kepti ar troškinti.