Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kas atsitinka jūsų organizmui, kai kasdien valgote razinas?

2 min. skaitymo

Razinos dažnai naudojamos kepant, ruošiant maistą arba tiesiog kaip greitas sveikas užkandis. Rinkoje yra daugybė razinų veislių, kurios šiek tiek skiriasi viena nuo kitos maistingųjų medžiagų kiekiu.

Labiausiai paplitusios rūšys yra juodosios razinos, „Sultana” razinos, raudonos arba ugningosios razinos, tamsiosios razinos, žaliosios razinos ir auksinės razinos.

Razinų maistinė vertė

Razinose gausu natūralių cukrų, skaidulų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Nors yra daugybė razinų rūšių, dažniausiai jų maistinė vertė iš esmės nesikeičia.

Ketvirtadalyje puodelio razinų yra:

  • Kalorijų: 120 kcal;
  • Baltymų: 1 g;
  • Riebalų: 0 g;
  • Angliavandenių: 0,5 % (0,5 %): 32 g;
  • skaidulinės medžiagos: 2 g;
  • Cukrus: 26 g;
  • Kalcis: 25 miligramai
  • Geležis: 1 miligramas

Be to, razinos yra geras šaltinis:

  • Kalio;
  • Vario;
  • Vitamino B6;
  • Mangano;
  • Boro;
  • Vitamino C.

Kuo razinos mums naudingos

Kokia razinų nauda sveikatai?

Razinų nauda sveikatai, dėl kurios jos yra idealus užkandis mėgstantiems saldumynus:

  • gali kontroliuoti hipertenziją;
  • skatina žarnyno sveikatą;
  • yra puikus antioksidantų šaltinis;
  • dėl didelio geležies kiekio apsaugo nuo mažakraujystės;
  • stiprina kaulus;
  • palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą;
  • gerina dantų būklę;
  • padeda kontroliuoti svorį;
  • padeda atsigauti po treniruotės.

Kaip geriausia valgyti razinas?

  • Kaip užkandis;
  • Mix – sumaišykite razinas su riešutais, sėklomis ir galbūt pasigaminkite gardų universalų mišinį.
  • Įmaišykite į košę;
  • Priedas prie jogurto;
  • Kepimui;
  • Salotoms;
  • Ryžių patiekalams;
  • Kokteilių ingredientas.
Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus