Laikyti užšaldytą maistą neabejotinai labai patogu. Tačiau viskas turi savo galiojimo laiką, kurio niekada nereikėtų pamiršti.
Mėsa ir žuvis
Ekspertai teigia, kad mėsą ir žuvį šaldiklyje galima laikyti ne ilgiau kaip tris mėnesius. Laikant ilgiau, produktas suirs į skaidulas. Taip pat rekomenduojama prieš užšaldant žuvį išvalyti jos vidų, kitaip skrandžio fermentai sugadins produktą. Tačiau apskritai ekspertai nerekomenduoja šaldyti žuvies po jos įsigijimo.
Geriau mėsą pirmiausia nuplauti, supjaustyti porcijomis ir suvynioti į maistinę plėvelę, kad sumažėtų deguonies patekimas.
Uogos ir daržovės
Manoma, kad šaldymas yra geriausias maisto produktų laikymo būdas. Ekspertų teigimu, maistą reikėtų laikyti ne žemesnėje kaip -18 laipsnių temperatūroje. Turėtumėte užšaldyti juos porcijomis, kad nereikėtų jų atitirpinti ir vėl užšaldyti.
Idealiu atveju šaldiklis turėtų būti sandariai užpildytas. Sandarinimui galima naudoti šaldymo elementus. Pakuotės ar konteineriai turėtų būti specialiai pritaikyti šaldymui. Nepamirškite pasirašyti datos, kada įdėjote maistą į šaldiklį.
Kad pjaustytos daržovės ilgai išsilaikytų, prieš užšaldymą palaikykite jas virš garų ir tik tada sudėkite į pakuotę ir padėkite į šaldiklį.
Nėra aiškių uogų laikymo taisyklių. Viskas priklauso nuo vaisių dydžio ir pradinės būklės. Kuo didesnės uogos, tuo trumpesnis jų galiojimo laikas.
Kitas maistas
Šaldant duoną, ryžius ir makaronus pasikeičia angliavandenių struktūra. Jie prasčiau įsisavinami į organizmą. Tai naudinga metantiems svorį. Specialistai pataria maistą ruošti prieš savaitę ir jį užšaldyti. Tada jį atitirpinkite ir suvalgykite. Tai padės jums numesti svorio.