Spalio 5-6 d. Vilniaus „Akropolyje“, spalio 19 d. – Klaipėdos „Akropolyje“ ir spalio 26 d. – Šiaulių „Akropolyje“ vėl rengiamas gastronomijai dedikuotas Gero maisto festivalis.
„Su „Akropoliu“ bendradarbiaujame jau ne vienerius metus, čia organizuojame nemažai renginių, Pastebėjome, kad daug centro lankytojų domisi maistu, maisto kultūra, ieško, kuo paįvairinti savo kasdieninį, o artėjant šventėms – ir šventinį stalą. Todėl nusprendėme surengti specialiai maistui ir gėrimams skirtą renginį“, – festivalio atsiradimo istoriją atskleidė jo iniciatorė renginių agentūros „Gera gyventi“ įkūrėja ir vadovė Ventė Viteikaitė. Renginys organizuojamas dukart per metus – pavasarį ir rudenį, dabar vyks jau antrą kartą.
Trijuose miestuose organizuojamas renginys nustebins asortimentu: atėjusieji galės įsigyti konditerinių gaminių, mėsos ir pieno produktų, jūrų gėrybių, prieskonių ir pagardų, rūšinės kavos, arbatos, kakavos, kombučios ir kitų gaiviųjų gėrimų, kulinarinio paveldo, egzotinių produktų, vegetariškos ir veganiškos produkcijos, sveiko maisto, papildų, gurmaniškų grybų, smulkios virtuvinės technikos, indų, įrankių. Festivalyje vyks degustacijos – bus proga paskanauti įvairių naujovių.
Renginyje dalyvaus maždaug pusšimtis dalyvių iš Lietuvos ir užsienio. „Matome, kad tradicinė lietuvių virtuvė yra tikrai vertinama, tad pakvietėme keletą dalyvių, puoselėjančių senąsias maisto gaminimo tradicijas, o dar keletą – tokių, kurie jų įkvėpti kuria ką nors naujo. Taip pat norėjome kuo plačiau pristatyti pasaulio virtuvę, tad pakvietėme svečių tiek iš kaimyninių šalių, tiek iš tolimų egzotinių. Savo gaminius festivalyje pristatys įmonės ir ūkiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Graikijos, Portugalijos, Šri Lankos, Tailando“, – vardijo V. Viteikaitė.
Bus galima rasti sveiko, ekologiško maisto, produktų, skirtų besilaikantiems įvairių dietų, pvz., vegetariškos, veganiškos, ajurvedinės, keto, gaminių be cukraus ar glitimo ir t.t., taip pat – įvairių maisto papildų, kurie žiemą bus itin reikalingi. Pasak organizatorės, atrenkant dalyvius didžiausias dėmesys yra skiriamas maisto kokybei, natūralumui. „Žemos kokybės gaminių, kuriuose skonis išgaunamas mononatrio glutamato pagalba, svoris didinamas pridedant celiuliozės, kurios žmogaus žarnynas net negali suvirškinti, o tarp sudedamųjų dalių – ilgas sąrašas sintetinių priedų, nepriimame: mes už tikrą maistą“, – pabrėžė pašnekovė.
Renginyje stendus turės ir didelės įmonės, ir maži vieno žmogaus ar šeimos verslai. „Šis festivalis – puiki galimybė pristatyti savo naujienas, o startuoliams – apskritai pasirodyti „liaudžiai“, pasiūlyti jai savo produktų“, – kvietė dalyvauti organizatorė.
Festivalyje bus įvairių gurmaniškų dalykų, pasaulyje populiarių, bet lietuviams dar mažai pažįstamų produktų, inovatyvių maisto gaminių. „Bus galima įsigyti iš grikių miltų keptų šakočių, duonos su rugiagėlių žiedais, uogienės iš dilgėlių ar pušų kankorėžių, liofilizuotų ledų, iš arbatos pagamintų guminukų, kavos su grybais, Lietuvoje vis sparčiau populiarėjančių rauginių gėrimų“, – žadėjo V. Viteikaitė. Be to, kadangi prekiaus patys gamintojai ar jų tiesioginiai atstovai, daug ko įsigyti bus galima su nuolaida.
Be maisto ir gėrimų atėjusieji t.p. ras smulkios buitinės technikos, įvairių virtuvės rakandų, indų, įrankių, receptų knygų.
Renginys nurodytomis dienomis vyks nuo 10 iki 18 val. Įėjimas nemokamas.