Putpelių kiaušiniai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Jie yra turtingi baltymų, vitaminų ir mineralų. Putpelių kiaušiniai yra mažesni nei vištų kiaušiniai, todėl juos reikia virti trumpiau. Nusipirkus putpelių kiaušinių, daug kam kylą klausimas – kiek laiko juos virti? Pateikiame trumpą ir aiškią pamoką, kaip tai padaryti.
Putpelių kiaušinių virimas
- Iš šaldytuvo išimtus putpelių kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį, junkite didžiausią kaitrą, laukite kol užvirs, IŠJUNGIAME kaitrą, ir tada:
- PO 5 SEKUNDŽIŲ išgriebus ir pamerkus į šaltą vandenį bus SKYSTI putpelių kiaušinių tryniai;
- PO 1 MINUTĖS išgriebus ir pamerkus į šaltą vandenį bus MINKŠTI putpelių kiaušinių tryniai;
- PO 2 MINUČIŲ išgriebus ir pamerkus į šaltą vandenį bus KIETI putpelių kiaušinių tryniai.
- Baltymas bus minkštas ir švelnus, o ne guminis.
- Palaikius apie 1 min. šaltame vandenyje, nupilame, gerai papurtome puodą su kiaušiniais, kad visi sudužtų ir vėl užpilame šaltu vandeniu, kad lengvai luptųsi.
Svarbiausia putpelių kiaušinių – nepervirti!
Kaip atrodo išvirti kiaušiniai galite pažiūrėti čia:
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi