Kotletai yra puikus pietų ar vakarienės patiekalas, kurį galima derinti su įvairiais garnyrais. Šis mėsos skanėstas tinka net šventiniam stalui. Tačiau norėdami būti tikri, kad patiekalas visada pavyks puikiai, turite prisiminti paprastas gaminimo taisykles.
Kiek dėti svogūnų į mėsą?
Kad patiekalas būtų sultingas ir minkštas, į kotletus beveik visada dedama daržovių. Dažniausiai šiam tikslui šeimininkės naudoja svogūnus. Tačiau čia svarbu laikytis proporcijų ir nepersistengti, antraip kotletai bus kartūs ir tikrai nenorėsite jų valgyti.
Kulinarai sako, kad vienam kilogramui maltos mėsos užtenka maždaug 200-300 g svogūnų. Prieš tai daržoves reikėtų apkepti.
Jei norite dėti žalių svogūnų, jų kiekį galite sumažinti iki 200 g. Tokiu atveju svogūną geriau sutarkuoti arba susmulkinti maišytuvu.