Miltų gabaliukai blynų tešloje sugadina ne tik išvaizdą, bet ir skonį. To priežastis – netinkamai sumaišyti miltai. Mes jums papasakosime, kaip išmaišyti tešlą blynams be gumuliukų ir ką daryti, jei jie pasirodė.
Kaip pasigaminti tešlą blynams be gumuliukų
Yra viena taisyklė: pirma – miltai, paskui – skystis. Nesvarbu, ką gaminsite – tešlą blynams, pyragams ar kt. – skystis (pienas, vanduo, kiaušiniai) turi būti dedami ar pilami į išsijotus miltus. Jei tešloje naudosite kiaušinius, pirmiausia juos reikia sumaišyti iki vientisos konsistencijos.
Tešla su gumuliukais – ką daryti
Norėdami tai išspręsti, galite atlikti šiuos veiksmus:
- trintuvu suskaidykite tešlos gumulėlius;
- jei nėra trintuvo, paimkite smulkų metalinį sietelį ir perkoškite per jį tešlą, o gumuliukus įtrinkite šaukštu.