Kodėl burokėliai ir morkos verdami be druskos: kulinarinis triukas

Morkos ir burokėliai

Tinkamai paruoštos daržovės – ne tik skanumas, bet ir geros sveikatos garantas. Todėl gaminti reikėtų atsakingai, net jei atrodo, kad tai lengviausias daržovių apdorojimo būdas. Atminkite, jei pridedama druskos, tada tik paskutinėmis kepimo ar virimo minutėmis.

Tinkamas burokėlių ir morkų paruošimas

Kalbant apie burokėlius ir morkas, jie dažnai tampa įvairių patiekalų pagrindu, o juos paruošti nėra taip paprasta, kaip atrodo.

Morkų virimui ar kepimui reikia skirti apie 30 minučių.

Morkas reikia nulupti ir supjaustyti iš anksto. Keptuvę reikia uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies kepti. Patyrę virėjai pažymi, kad gamindami galite įberti porą gabalėlių cukraus, kad pagerėtų šakniavaisių skonis ir morkos būtų saldesnės.

Kalbant apie burokėlius, jų virimo procesas užtrunka ilgiau.

Virėjai sako, kad burokėliai iškeptų greičiau, juos reikėtų suberti į keptuvę su nedideliu kiekiu vandens, o vėliau karts nuo karto įpilti šviežio vandens.

Svarbu atsiminti, kad verdant šiuos šakniavaisius, druską geriau pamiršti. Faktas yra tas, kad papildomas komponentas pablogina šių daržovių skonio savybes.

Exit mobile version