Kodėl grikiai prieš virimą pakepami keptuvėje: kulinarinis triukas

Grikiai

Grikių košės skonį galite pagerinti mėsos, padažų, daržovių pagalba, tačiau yra ir kitas būdas tai padaryti. Patyrę kulinarai tikina, kad patiekalas taps dar skanesnis ir aromatingesnis, jei kruopas prieš gaminimą apkepsite.

Gudrybė ta, kad kepant sausoje keptuvėje iš grūdų išsiskiria grikių aliejus. Jo dėka košė įgauna nepakartojamą aromatą ir skonį.

Esant aukštai temperatūrai, lukštas tampa tankesnis. Iš tokių grūdų lengviau išvirti trapią košę.

Po skrudinimo grikių virimo laikas sutrumpėja. Norėdami sustiprinti kruopų skonį ir aromatą, galite juos pakepinti svieste ar aliejuje, pridedant įvairių prieskonių.

GRIKIŲ PARUOŠIMAS VIRIMUI

  1. Pirmiausia grikiai nuplaunami. Tai padeda pašalinti šiukšles ir dulkes.
  2. Tada gerai įkaitinkite keptuvę.
  3. Kruopas paskleiskite lygiu sluoksniu. Grikiai sumaišomi ir šiek tiek pakepinami, įpylus aliejaus (arba sviesto).
  4. Po to grūdai verdami įprastu būdu puode. Arba į keptuvę įpilkite vandens ir užvirkite, uždengę dangčiu.
Išeiti iš mobilios versijos