Kartais kepant bulves kai kurios skiltelės sudega, o likusios lieka žalios viduje. Dėl šios priežasties gardžios keptos bulvės su auksine, traškia plutele – virsta svajone.
Tačiau nenusiminkite, nes yra paprasta gudrybė, kuri padės jums išgauti tobulas bulvytes – auksinės spalvos, skanias ir gardžias. O tai padaryti padės paprasti miltai.
Norėdami pasinaudoti šia gudrybe, pirmiausia turite nuskusti bulves ir supjaustyti jas kubeliais arba griežinėliais, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Svarbu, kad visi gabaliukai būtų maždaug vienodo dydžio.
Tada bulves reikia kruopščiai nusausinti popieriniais rankšluosčiais, kad atsikratytumėte drėgmės pertekliaus. Jei to nepadarysite, bulvių nepavyks iškepti.
Po to kepimui paruoštas bulves sudėkite į didelį puodą ir pabarstykite prieskoniais bei kvietiniais miltais. Nepamirškite, kad druskos dėti dar per anksti! Sumaišykite bulves taip, kad kiekvienas gabalėlis būtų padengtas plonu miltų ir prieskonių sluoksniu.
Dabar keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite bulves. Neuždenkite keptuvės ir per dažnai nemaišykite bulvių.
Likus maždaug 2-3 minutėms iki kepimo pabaigos įberkite druskos ir paskutinį kartą bulves pamaišykite.