Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl kepant žuvis subyra: dažna daugelio virėjų klaida

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Virėjai gana dažnai daro klaidų, susijusių su keptos žuvies ruošimu. Kodėl iškepta žuvis pradeda byrėti dar keptuvėje? Greičiausiai žuvis buvo pasūdyta ne tinkamu laiku. Kodėl tai turi įtakos?

KURIUO MOMENTU SŪDYTI ŽUVĮ?

Daugelis prieskonių įdedami per vėlai: jau pradėjus kepti gaminį.

Teisinga elgtis taip: prieš pradėdami kepimą pasūdykite žuvį. Idealus variantas yra pasūdyti žuvį 10–15 minučių prieš dedant žuvį į keptuvę.

KODĖL DRUSKOS REIKIA DĖTI IŠ ANKSTO?

Rekomendacija paaiškinama labai paprastai: ankstyvas druskos pabarstymas prisideda prie greitesnio baltymų „surišimo” veikiant aukštai temperatūrai. Taigi, iš anksto pasūdyta žuvis kepant nebyra.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus