Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl kiaušinio trynys tampa žalias ir kaip paruošti tobulą kietai virtą kiaušinį: visa tiesa čia

1 min. skaitymo

Ar kada pagalvojote, kodėl virto kiaušinio trynys tampa žalias? Pasak ekspertų, taip yra dėl cheminės reakcijos – kiaušinio baltyme yra vandenilio sulfido, o jis jungiasi su trynyje esančiu geležies sulfidu.

Taigi šildant kiaušinį baltymai skyla ir pradeda skleisti sieros dujas, todėl verdant kiaušinius jaučiamas toks kvapas. Dujos reaguoja su geležimi ir trynio paviršius įgauna žalsvai pilkšvą spalvą.

Dabar išmokime tobulai išvirti kiaušinį

  1. Paimkite puodą ir sudėkite į jį kiaušinius. Užvirus vandeniui būtinai uždenkite kiaušinius dangčiu;
  2. Virkite kiaušinius vandenyje 10-11 minučių.
  3. Po to kiaušinius perkelkite į vandenį su ledo gabaliukais.
  4. Tokiame vandenyje kiaušinius palaikykite 40-50 sekundžių.
  5. Štai jūs ką tik išvirėte tobuliausius kietus kiaušinius!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus