Ar kada pagalvojote, kodėl virto kiaušinio trynys tampa žalias? Pasak ekspertų, taip yra dėl cheminės reakcijos – kiaušinio baltyme yra vandenilio sulfido, o jis jungiasi su trynyje esančiu geležies sulfidu.
Taigi šildant kiaušinį baltymai skyla ir pradeda skleisti sieros dujas, todėl verdant kiaušinius jaučiamas toks kvapas. Dujos reaguoja su geležimi ir trynio paviršius įgauna žalsvai pilkšvą spalvą.
Dabar išmokime tobulai išvirti kiaušinį
- Paimkite puodą ir sudėkite į jį kiaušinius. Užvirus vandeniui būtinai uždenkite kiaušinius dangčiu;
- Virkite kiaušinius vandenyje 10-11 minučių.
- Po to kiaušinius perkelkite į vandenį su ledo gabaliukais.
- Tokiame vandenyje kiaušinius palaikykite 40-50 sekundžių.
- Štai jūs ką tik išvirėte tobuliausius kietus kiaušinius!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi