Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl namų šeimininkės į uogienės stiklainį deda citriną?

1 min. skaitymo

Daugelis žmonių uogų sezono metu gamina uogienes ar džemus. Patyrę žino, kad prieš uždarant uogienės stiklainį reikia įdėti citriną. Ir štai kodėl.

Kam dėti citrinos griežinėlį į uogienę?

Dėl pridėto natūralaus konservanto – cukraus – uogienė dažniausiai būna per saldaus skonio. Kartą paragavę šios uogienės dažnai jos nebenorite, o stiklainis šaldytuve neliečiamas išlieka daug mėnesių.

  • Citrina pašalins papildomą saldumą iš braškių, aviečių, vyšnių ir mėlynių uogienės.
  • Antra, citrina yra natūralus konservantas, apsaugantis uogienę nuo pelėsio.
  • Citrina taip pat naudojama siekiant išsaugoti ryškią uogienės spalvą.
  • Į stiklainį galite įdėti griežinėlį citrinos arba pasigaminti uogienę su citrinos žievele.
  • Džemą galite apšlakstyti citrinos sultimis. Svarbiausia į uogienę nedėti citrinos, jei pridėjote citrinos rūgšties.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus