Daugelis žmonių uogų sezono metu gamina uogienes ar džemus. Patyrę žino, kad prieš uždarant uogienės stiklainį reikia įdėti citriną. Ir štai kodėl.
Kam dėti citrinos griežinėlį į uogienę?
Dėl pridėto natūralaus konservanto – cukraus – uogienė dažniausiai būna per saldaus skonio. Kartą paragavę šios uogienės dažnai jos nebenorite, o stiklainis šaldytuve neliečiamas išlieka daug mėnesių.
- Citrina pašalins papildomą saldumą iš braškių, aviečių, vyšnių ir mėlynių uogienės.
- Antra, citrina yra natūralus konservantas, apsaugantis uogienę nuo pelėsio.
- Citrina taip pat naudojama siekiant išsaugoti ryškią uogienės spalvą.
- Į stiklainį galite įdėti griežinėlį citrinos arba pasigaminti uogienę su citrinos žievele.
- Džemą galite apšlakstyti citrinos sultimis. Svarbiausia į uogienę nedėti citrinos, jei pridėjote citrinos rūgšties.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi