Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl negalima pilti karšto vandens iš čiaupo į virdulį?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
2 min. skaitymo

Daugelis žmonių žino, kad karšto vandens kokybė yra prastesnė nei šalto. Tačiau ne visi gali paaiškinti kodėl taip yra. Išsamiai panagrinėkime šią problemą ir išsiaiškinkime, kaip teisingai užvirti vandenį.

Karštas vanduo

Šiuo atveju kalbame apie centralizuotai šildomą vandenį. Prieš pasiekiant mūsų čiaupus, šaltas skystis yra išvalomas. Jis tinka tiek kavai, tiek virimui. Iš pirmo žvilgsnio akivaizdžių skirtumų tarp šalto ir karšto vandens nėra, išskyrus temperatūrą. Jis taip pat valomas ir laikomas specialiose talpyklose. Tačiau pagrindinis skirtumas tarp skysčių yra jų cheminė sudėtis.

Kad karšto vandens vamzdžiai tinkamai atliktų savo funkciją, naudojamos tam tikros medžiagos. Cheminiai reagentai apsaugo nuo rūdžių ir taip pat dezinfekuoja vandenį. Nedidelė dalis cheminių medžiagų, kurios neviršija sanitarinių normų, gali likti vandenyje. Tačiau reguliariai juos naudojant, priemaišos gali neigiamai paveikti sveikatą. Kam į virdulį pilti skystį su papildomomis priemaišomis, jei galima naudoti šaltą išgrynintą vandenį? Taigi gausite kokybišką verdantį vandenį be kenksmingų priedų.

Svarbu! Šaltas vanduo yra tinkamas gerti ir gaminti maistą. Jo kokybei keliami aukštesni reikalavimai.

Kaip karštas vanduo veikia virdulį?

Virdulys su karštu vandeniu

Šaltas vanduo naudingas ir žmogui, ir virduliui. Jis yra švaresnis, jame yra minimalus švino ir kitų cheminių priemaišų kiekis.

Vandens kokybė turi įtakos virdulio veikimo trukmei. Karštas skystis praeina per daugybę vamzdynų ir surenka druskos nuosėdas iš metalinių elementų. Štai kodėl kaitinant susidaro daug apnašų.

Ant vidinių sienelių ir šildymo elemento gana greitai kaupiasi nuosėdos. Dėl to į mūsų organizmą gali patekti nuosėdų. Dėl kalkingų nuosėdų kaitinimo elementai (kaitinimo elementai) lūžta. Sunkiai pašalinamos apnašos, reikia naudoti agresyvias medžiagas, kurios neigiamai veikia virdulių būklę.

Be to, kuo daugiau apnašų gaminio viduje, tuo ilgiau skystis kaista. Taigi, norėdami sutrumpinti virimo laiką karšto vandens pagalba, rizikuojame pasiekti priešingą efektą.

Arbatos ir kavos žinovai taip pat pastebi, kad prastos kokybės vanduo turi įtakos gėrimų skoniui. Todėl maisto ruošimui ir gėrimui geriausia naudoti šaltą vandenį. Be to, norint visiškai įsitikinti skysčio kokybe, rekomenduojama jį praleisti per filtrą. O karštą vandenį palikite buitinėms reikmėms.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus