Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl patyrę virėjai į blynų tešlą įpila verdančio vandens?

1 min. skaitymo

Atrodo visi žino blynų tešlos receptą: ir pradedantieji, ir patyrę. Taigi, tešlą turėtų sudaryti miltai, kiaušiniai, pienas, aliejus, druska ir cukrus. Pasirodo egzistuoja dar vienas „slaptas” ingredientas – karštas, ką tik užvirintas vanduo. Paprastai pusė pieno tūrio pakeičiama verdančiu vandeniu.

Kodėl taip daroma? Pasirodo, kad labai karštas skystis suteikia tešlai puikią konsistenciją. Tačiau kokia tiksliai yra verdančio vandens įmaišymo į tešlą nauda?

Blynai niekada neplyš

Dėl aukštos temperatūros vandens, blynai kepimo metu išlieka nepažeisti. Jie akimirksniu įgauna elastingumo: galite drąsiai juos apversti ir perlenkti.

Blynai gaunasi lygūs ir geros išvaizdos

Verdančio vandens buvimas tešloje – tai gerų blynų garantija. Be to, blynai įgauna apetitą keliančią išvaizdą: jie tampa ažūriniai (su skylutėmis). Ir šis rezultatas pasiekiamas nenaudojant kepimo sodos, mineralinio vandens ar mielių.

Blynai tampa labai švelnūs

Įpildami į tešlą verdančio vandens, padidinsite tikimybę gauti neįtikėtinai minkštus blynus. Įdomiausia tai, kad patiekalas ilgai išlaikys savo minkštumą: jie neišdžius net per dieną.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus